当前位置: 首页 > >

超级全能生浙江省2018届高三8月联考英语试题Word版含答案

选择题部分

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最

佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题

和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A.£19.15.

B.£9.15.

C.£9.18.

答案是 B。

1.Why doesn't the woman accept the invitation?

A.She has to take an exam on Friday.

B.She has to stay at home on Friday.

C.She has to wait for someone on Friday.

2.What does the man suggest?

A.One dollar was too much for a novel. B.Fortunately,he got the novel with one dollar.

C.He didn't have enough money to buy the novel.

3.What will the woman probably do?

A.She will go outing.

B.She will wash clothes.

C.She will sit out

in the backyard.

4.Where does the conversation take place?

A.By the riverside.

B.On the street.

C.At a library.

5.What does the woman say about the lecture?

A.It was dull.

B.It was hard to understand.

C.It

was

interesting but too long.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个

选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个

小题。每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6、7 题。

6.What does the man complain about?

A.He was not served with what he had asked for.

B.The woman didn't obey his order.

C.He was given a wrong menu.

7.What is the probable relationship between the speakers?

A.Husband and wife.

B.Manager and staff.

waiter.

听第 7 段材料,回答第 8、9 小题。

8.Where are the two speakers?

A.In a hotel.

B.In a mobile phone shop.

9.What is the man doing?

A.Buying a new mobile phone.

B.Having his smart phone fixed.

C.Asking the woman to download applications.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 小题。

10.What does the woman feel about the man's apartment?

A.It's messy.

B.It's neat.

11.Where does the man usually wash his clothes?

A.In his apartment.

B.At the laundry's.

house.

12.What will the two speakers do next?

A.Eat out together.

B.Do some washing.

parents.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 小题。

13.When will the woman have English?

A.At 9 p.m.

B.At 4 p.m.

14.Why will the man go to the library?

A.To prepare for his coming exam. B.To return some books.

from heat.

15.Where do the speakers decide to meet?

A.In the classroom.

B.In the gymnasium.

C.Customer and C.In a bookstore.
C.It's crowded. C.At his parents' C.Visit the man's C.At 9 a.m. C.To seek shelter C.In front of the

library.

16.Why is the woman in a hurry?

A.Because she will be late for class. B.Because she will meet her friend. C.Because she

will return her books. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 小题。

17.What is What to Do Today?

A.A social organization.

B.A radio program.

C.A school team.

18.What's the main purpose of the tree-planting activity?

A.To help poor blind children.

B.To protect the environment.

C.To improve

family relationships.

19.How many trees do students and their parents want to plant today?

A.30.

B.750.

C.1500.

20.What should volunteers bring for the activity?

A.Hats.

B.Thick gloves.

C.Basic tools.

第二部分 阅读理解(共两节,满分 35 分) 第一节(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。

A

If you make a list of the world's top ten most challenging jobs,chances are that being a

teacher will not make the cut.But think about the discouraging task millions of educators face each

day as they try to shape a group of often bad-tempered,wild kids into intelligent,well-rounded

individuals.That surely has to be the toughest job in the world, especially given that there is no

promotion or bonus awaiting them even if they are wildly successful!

What if these all-important individuals that we often take for granted(想当然)disappear

from our lives?That was what Project Ed and Participant Media's Teach campaign asked

filmmakers of all ages to imagine in their recently-held competition.Entitled “A World Without

Teachers”,its purpose was to inspire more young people to become teachers.However,the 62

amazing video submissions also serve as a reminder of how horrible things would be if we didn't

have these selfless individuals guiding us through life.What was interesting is that even the

youngest participants did not appear to be happy at the idea of not having anybody telling them

what to do.

High-school student Savannah Wakefield reflected if art as we know it today would have

been different without teachers.Would Monet have discovered his talent for impressionism? Los

Angeles-based Miles Horst,who won the 1000 USD prize for the best adult submission imagines a

world where teachers are replaced by a “brain box” in his fun lively entry.

Youth category winner Marina Barham's video represents a fact we all know but often

forget.Teachers don't just teach,they inspire-something that no electronic device,no matter how

smart,can do!So the next time you think your teacher is being “mean” for trying to channel you in

the right direction,imagine a life without him/her.We have a feeling it will not appear as rosy!

21.What is the text mainly about?

A.The significance of teachers.

B.The campaign to promote teachers'

status.

C.A survey of people's views about teachers.

D.A competition to win the prize for

the best teacher.

22.From the passage we can learn that______.

A.teaching naughty kids is a very discouraging task

B.being a teacher is one of the most challenging jobs in the world

C.a successful teacher has the greatest chance to be promoted

D.teachers have little influence on kids' individual development

23.What is the purpose of the project “A World Without Teachers”?

A.To attract kids to submit more videos of their teachers. B.To encourage more people to go

into teaching career.

C.To expect teachers to devote themselves to their jobs. D.To remind students to appreciate

teachers' hard work.

24.What does the underlined sentence in Paragraph 4 suggest?

A.Teaching is quite different from other jobs.

B.The future of teachers' work appears

inspiring.

C.A world without teachers will be unimaginable.

D.Many people attach more

importance to teaching.

B

For the longest time,Amber Austwick was unable to speak.In fact,it took a donkey to inspire

her first words. Amber,a 6-year-old girl in Birmingham,England,was born prematurely,along with

her twin sister,Hope,in June 2010.

Both babies suffered severe bleeding in their lungs,but Hope got stronger while Amber

needed a life-saving tracheotomy(气管切开术)that restricted air to vocal cords(声带).As a

result,she was able to breathe,but unable to speak.But that changed three years ago,when Amber's

mom,Tracy Austwick,took her to an animal shelter.It was there that Amber met Shocks,a donkey

that had been rescued from abuse.

“It was quite scary really,”Tracy Austwick said.“Shocks was in the stadium and the riding

instructor took little Amber to him and I found it scary for me because Shocks was so much bigger

than her.”“But Amber wasn't scared and Shocks was really excited to meet her and they've kept

that bond ever since.”The bond is so strong that when Amber was ready to say her first words,she

said them to Shocks:“I love you.”

Amber's mother was shocked that her daughter spoke to Shocks.“It was such an emotional

moment.I couldn't believe my daughter had finally found her voice,”she said.“Once she met

Shocks he brought her out of her shell, she's a lot more confident with him and with friends at

school who she loves to talk to about him and the donkey shelter.”

Although Shocks still lives at the shelter,he's part of the Austwick family.“Amber will always

visit Shocks and she still sees him whenever she can,”Tracy said.

25.What do the twin sisters have in common?

A.They were born deaf and dumb.

B.They had vocal cord injured.

C.They suffered physical abuse.

D.They had severe lung problems.

26.The bond with Shocks made Amber______.

A.like going to the donkey shelter with her good friends B.fear animals no longer and dare to

get close to them

C.become more confident and willing to talk to people D.fight against her lung disease

bravely

27.Which of the following might be the best title for the text?

A.Shocks Helps Amber to Recover from Her Lung Bleeding

B.A New Medical Cure Is Applied to Rescue the Patients

C.Amber Has Developed a Strong Bond with Her Friends

D.Girl Who Couldn't Speak Tells A Donkey “I Love You”

C

Mention the word “coding” and the first image that comes to mind is a complicated algorithm

(运算法则)that has no relationship to the real world.It is,therefore,no wonder that most kids

avoid learning this skill that is becoming increasingly important in today's world.Now,thanks to a

small robot,even kids as young as five,will be demanding program.Root,a robot,can be accessed

using an iPad.It has been designed to teach coding to kids at various levels.For beginners or young

children,Root is less about coding but more about problem-solving.

Kids can construct a “what if” situation by moving icons(图标)around on the tablet and

observing the consequences of their action instantly.This simple “cause and effect” logic can be

used to teach the robot to “drive” along a vertical dry-erase whiteboard and quickly draw with a

dry-erase marker.Root can also be instructed to move around the floor,draw patterns,and avoid

barriers.

As students get more comfortable with the concept,they can download commands,meaning

that Root can be told to draw a race track on a whiteboard,and then multiple Root robots can be

instructed to race each other.Other fun options include programming Root to go faster when

driving over the color green and coming to a stop upon sensing the color red.That's just the

beginning of the possibilities—Root can also be taught to flee when it detects danger,which in this

case is the beam from a flashlight,and even play “Angry Birds” on a whiteboard using real-world

physics.Since multiple Roots can be used at the same time,the robot is the perfect classroom tool

to introduce coding to young kids.

Raphael believes that this novel approach to coding will excite great interest because unlike

the traditional method,Root makes coding fun for even the youngest of students.Unfortunately,the

robot,successfully tested by kids in the laboratory,is not yet available for schools.The researchers

estimate that Root will be sold for about $200, making it fairly affordable for anyone that wishes

to learn how to code.

28.Why are kids afraid to learn to code according to the author?

A.It is very difficult for them to learn this skill.

B.It gets them more uncomfortable to use

computers.

C.Learning code will cost them a large sum of money. D.Kids find it will have less fun playing

computer games.

29.The robot called Root helps kids to______.

A.change kids' study attitudes

B.move icons around more easily

C.greatly improve kids' test marks

D.feel at ease when learning to code

30.What do we know about the robot?

A.It teaches kids to code.

B.It is used to design programs.

C.It makes “Angry Birds” popular.

D.It helps kids to break codes.

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Prepare for an Exam _31_There's no need to be tense or cram(死记硬背).By doing a couple simple things ahead

of time,you can ensure that you are confident and ready for anything that comes up on the test.

_32_After you have taken notes from studying all of your materials including the book and

your notes,use that information to make flash cards.Turn statements into questions.

Quiz yourself.Once everything is written down on flashcards,quiz yourself with the

cards.Keep reviewing the questions that you get wrong until you get them right.You can carry

flashcards around with you and quiz yourself when you're on the subway or riding in the

car._33_Definitely continue to quiz yourself until your get them all right.

Do practice questions._34_Practice doing the questions in the book that you were assigned

for homework.Do extra questions in the back of the book.Re-do questions that you got wrong,and

try to figure out why you got them wrong.Do practice questions until you feel more comfortable

with subject matter.

On the day of the exam,set your alarm at least two hours before the test.Scientists believe that

a good night's rest is the key to better test scores.An hour and a half before the exam,start running

through all the themes and sub-topics in your head.Like always,check your notes if you get

stuck.Use your flashcards to help you commit all the tiny details to memory if they're not already

memorized._35_If you're given yourself enough time to study,you should feel well prepared and

relaxed.

A.Go on a balanced diet.

B.Take exercise and keep it up.

C.Make flash cards.

D.This is especially helpful for subjects such as math.

E.You might quiz yourself for a half hour or so,then take a break.

F.Stop studying at least 15 minutes before the exam,but an hour is preferable.

G.Preparing for an exam can be stressful and time-consuming,but it doesn't have to be. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项。

One doctor is being recognized as the best doctor.He ever took the time to_36_a young

patient's broken toy.

The little boy,Ryan,has several health_37_.The 9-year-old has had eight operations in his

life,so when he went to Children's Hospital for_38_in early November,he brought along his

favorite toy for_39_.

His doctor,Groth,noticed the one-eyed toy was a little shabby and decided to_40_by sewing it

back up,just like he_41_Ryan.“You might think this is his fourth or fifth one,”Groth said.“He is

extremely_42_this toy.”When Ryan woke up from his operation to find his_43_recovering by his

side,he was very_44_."With this little guy,I think it made a big_45_,"Groth said.“From

a_46_aspect it helps a lot and it_47_him.”

The 44-year-old doctor has seen many kids come in with_48_toys and has made it a_49_to

sew them up whenever he can.This was the first time,_50_,that someone caught him in the act.He

didn't know the_51_was being taken,but since it was_52_to the website,it's been liked over 13000

times,_53_the attention of local and national media.

The doctor has a pretty good theory about why his small_54_has gotten so much attention online.“People just _55_to see sympathy for others.It resonates(引起共鸣).”

That it does doctor,that it does.

36.A.put away

B.sew up

C.play with

D.wash up

37.A.care

B.education

C.problems

D.benefits

38.A.operation

B.advice

C.training

D.complaint

39.A.treatment

B.repair

C.donation

D.comfort

40.A.operate

B.help

C.exchange

D.foster

41.A.worried about B.called for

C.did with

D.picked up

42.A.attached

B.devoted

C.limited

D.attracted

43.A.injury

B.parents

C.doctor

D.toy

44.A.painful

B.excited

C.energetic

D.pessimistic

45.A.effort

B.smile

C.difference

D.noise

46.A.commercial

B.moral

C.finance

D.recovery

47.A.relaxes

B.approaches C.serves

D.reminds

48.A.carefully-chosen B.well-worn

C.newly-designed D.brand-new

49.A.career

B.view

C.home

D.practice

50.A.therefore

B.besides

C.however

D.instead

51.A.photo

B.toy

C.measure

D.seat

52.A.delivered

B.posted

C.applied

D.fastened

53.A.requiring

B.switching

C.avoiding

D.catching

54.A.change

B.progress

C.gesture

D.misfortune

55.A.like

B.fail

C.try

D.manage

非选择题部分

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。

Hou Youwen,a girl aged 13,recently drew public attention for her outstanding performance at

the Chinese Poetry Com petition_56_(organize) by China Central Television.

She won_57_awards,but she performed perfectly."People_58_(participate) in the competition

were from all walks of life,and all of_59_have great talent,"said Hou."I'm the only junior middle

school student from Shanghai,but I still found it a great opportunity."

Hou said her grandmother_60_(teach) her to read poetry before reaching the age of three,and

she grew up fascinated with ancient Chinese poetry and their backstories.

In 2015,Hou enrolled at a school in the district_61_traditional Chinese culture was an

essential part of the curriculum.“I attended extra classes on ancient Chinese literature,and the

library was full of books I love to read,”she said.

She said every time she reads a new poem,she thinks of the theme and tries to write one_62_her own.She believes that helps her understand the emotions of the_63_(origin) authors of the poems.
Several_64_(month) ago,she and several schoolmates with the same interest formed a poetry society.Every month they write poems on a specific topic and evaluate each other's works to judge which is_65_(good).
“I want to major in ancient Chinese literature in college,”said Hou. 第四部分 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 应用文写作(满分 15 分)
假定你是李华,你的英国朋友 Chris 将于 10 月来中国旅游,请你用英语给他写封建议 信。内容包括:
1.写信的目的; 2.来中国前做些准备,如看一些有关中国文化的书,学会使用筷子…… 注意: 1.词数 80 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ____________________________ 第二节 概要写作(满分 25 分) 阅读下面短文,根据其内容写一篇 60 词左右的内容概要。 The days of staring attentively at the computer screen pretending to be interested in an assignment even though you are bored out of your mind may soon be coming to an end.That's because if Dr.Harry Witchel has his way, computers of the future will be able to detect boredom and even react to it in real time. But before you get concerned,the machine is not reading your mind.It is just keeping track of the constant involuntary movements that people exhibit when in front of a computer or even a television.These are not the bigger instrumental actions like moving a mouse or using the remote,but subtle barely noticeable movements like scratching or stretching.Witchel says the level of movement is directly relative to how absorbed the person is in what he/she is reading or

watching-the higher the interest level,the lesser the movement! To test the theory Witchel and his team invited 27 people and exposed them to a variety of
digital content for three minutes at a time.The activities ranged from playing online games to reading documents like the EU banking regulations that most people would find boring.A video motion tracker monitored their movements as they powered through each assignment.Just as the researchers had suspected,the involuntary actions decreased surprisingly,by as much as 42%,when the subjects were totally absorbed in what they were reading or seeing.
Fortunately,the scientists are not planning to use the findings that were published in the online journal to create machines that report students who are not focusing at school.Instead,they believe that combining the motion detecting technology into future computers will help enhance (加强)the digital learning experience.
The scientists say that being able to measure the student's interest level will enable educators to adjust the materials in real time and re-engage the student.Witchel also believes that the technology can provide filmmakers with honest audience opinions and in the future,also be used in developing more understanding companion robots. _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ____________________________

超级全能生”浙江省 2018 届高三 8 月联考

英语试题答案

1.B

2.C

3.B

4.B

5.B

6.A

7.C

8.B

9.A

10.A

11.C 12.A 13.C 14..A 15.C 16.A 17.B 18.A 19.B 20.C

21.A 22.B 23.B 24.C 25.D 26.C 27.D 28.A 29.D 30.A

31.G 32.C 33.E 34.D 35.F 36.B 37.C 38.A 39.D 40.B

41.C 42.A 43.D 44.B 45.C 46.D 47.A 48.B 49.D 50.C

51.A 52.B 53.D 54.C 55.A

56.organized

57.no

58.participating 59.them

60.taught

61.where

62.on

63.original

64.months 65.the best

应用文写作

Dear Chris,

How is everything with you?I'm glad to know you will come to China this October.

I'm writing to suggest what preparations you have to make.First,it would be nice to read some

books on Chinese cultures.Second,it couldn't be better if you learn to use chopsticks,which makes

you feel at ease when enjoying Chinese cuisines.By the way,if you practice some everyday

greeting expressions,you'll feel more comfortable during your stay in China.

Hope my humble proposals could be helpful.

Yours,

概要写作

Li Hua

Dr.Harry Witchel is developing a computer that can discover and respond to boredom in real time.(要点 1)The machine will know it by tracking the users’ unconscious movements like stretching or scratching.(要点 2)They conclude the more the users are absorbed in a program,the less they use such movements(. 要点 3)In the future the computer can be applied to film-making or school education accordingly.(要点 4) 听力原文

Text 1

M:Would you like to go on a tour with us on Friday?

W:I would enjoy that very much if I didn't have to take an exam on Saturday.I think I'd better stay

at home and study.

Text 2

W:Did you buy the novel that you liked so much?

M:Unfortunately,I only had one dollar with me.

Text 3

M: It's such a beautiful day.Why not sit out in the backyard for a while and enjoy it?

W:I'd love to.But there's a lot of laundry to do.

Text 4

M:Let's cross here.

W:You're kidding.We'll never make it across in one piece!Let's cross at the light.

Text 5 M:What do you think of Professor Brown's lecture? W:The topic was interesting,but the lecture was much more difficult to follow than I had expected. Text 6 M:Excuse me,can you come here for a moment? W:Yes.Is there something wrong? M:I'm afraid you've made a mistake.This isn't what I ordered. W:So sorry,I must have confused the orders.I’ll check it. M:And also this soup is cold. W:I'm really sorry.I'll bring you a hot one right away. Text 7 W:Hello,Sir.May I help you? M:Yeah,I accidentally dropped my phone in the toilet. W:I see.Well,you have come to the right place.We have over one hundred models of more than twenty leading mobile phone manufacturers. M:Sounds good.I don't want it to be too expensive,maybe something mid-range. W: We have this new smartphone.It comes with the Android OS so you can download applications.It also has a built-in camera,MP3 player and touch screen.It works on the 4G network so you have fast access to the Internet wherever you are. M:What about Wi-Fi? W:Of course!You can access the Internet from any hot spot as well as from home. M:One last thing.Is it waterproof! Text 8 M:Hi,Anna,come in. W:Wow,your apartment is a mess. M:I know,I didn't have time to put things away before you got here. W:Look!Are those all your clothes on the couch? M:Yes. W:Are they clean? M:Actually most of them are dirty.I haven't done laundry in a while.I usually wait until I can do it

at my parents' house. W:My sister and I usually go to the Laundromat down the street.Why don't you go there? M:I know I should,but that place isn't very convenient.You have to wait for a long time. W:Yes,I know.I have to do it every week.Anyway,are you ready to go? M:No,I'm not ready yet.I still have to brush my teeth and wash my face.Can you wait for a few minutes? W:OK,but please hurry.I think the restaurant is closing soon. Text 9 M:Hi,Jenny.Are you going to school now? W:Yup.I have English at 9 in the morning. M:Got any plans after the class? W:Not really.What about you? M:We will have our midterm exams next month.I plan to look for some important books and study at the library.Do you want to join me? W:Sure.I need to return some books.They are due today.Besides,I can also read some weekly publications,magazines and newspapers. M:Great.We can go to the swimming pool in the gymnasium after that. W:That sounds like a good idea.We can chill out a little in such a hot summer.Are you good at swimming? M:Well,that's a good question.I haven't swum for almost two years.I think I need more practice. W:Oh,it's almost 9.I need to hurry.I am running late now.See you after class in front of the library then.Bye! M:See you then. Text 10
W:Good morning,everyone.This is Helen Green with What to Do Today on the air.It's quite a warm and sunny Saturday.Now,if you've got nothing to do today,why not go to East Mountain in the city and get digging? That's the message from Sussex Middle School.It is organizing a tree-planting activity in East Mountain.
Sussex Middle School is a member of the organization of Helping Blind Children.It is raising money for poor blind children in Asia by planting trees.A famous computer company agrees to

give $30 for each tree to be planted in the city.Sussex Middle School is planning to plant 1500 trees this weekend.Students and their parents are hoping to plant a half today.They are looking for volunteers to come along and help.Tree-planting experience is not necessary as there will be experts to give directions.Thick gloves will be provided to protect your hands when you are doing the digging.There're also hats provided.And please do bring basic tools with you to dig holes and water trees. Everyone is welcome to come along anytime from 10 a.m.to 4 p.m.this weekend.So it could be really a nice day out for all the families.
This is What to Do Today.Thanks for your listening.Enjoy your day.



相关推荐


友情链接: 时尚网 总结汇报 幼儿教育 小学教育 初中学习资料网