当前位置: 首页 > >

渭南市中考英语 英语 任务型阅读理解专题练*

发布时间:

渭南市中考英语 英语 任务型阅读理解专题练* 一、英语任务型阅读 1.学校英语阅读社团进行了一次“寻找名著节目”的趣味竞赛,请你根据以下五本小说的描 述把书名代号 A—E 填入⑴-⑸小题相应空格处。 A. B. C. D. E. ________ ⑴A girl named Alice falls down a rabbit hole after an unusual big white rabbit. She finds herself in a land of talking animals and other fantastic animals, and starts a trip full of adventures(冒险). ________ ⑵After a ship accident, Crusoe lands on an island. To live he must build a home for himself. He saves a man called Friday. A lot of adventures happen to them on the island. ________ ⑶The story is about the Marchi family of four sisters growing up. It shapes the image of the four different characters to the family daily life. ________ ⑷This is an adventure about a boy called Jim Hawkins. He goes out to sea with a treasure map and finds an island full of treasures. It's a problem-solving journey to rescue(营救) treasures from dangerous situations. ________ ⑸This story is about an emperor who loves clothes very much. Two brothers cheat the emperor to get silver and gold. They tell him that people can't see the clothes unless they are clever. In the parade, everyone says his new clothes are wonderful except a little boy. 【答案】 E;D;A;C;B 【解析】【分析】本文介绍了 5 本书的内容。 A、小妇人,B、皇帝的新衣,C、金银岛,D、鲁宾逊漂流记,E、爱丽丝梦游仙境 (1)根据段落提到 A girl named Alice falls down a rabbit hole after an unusual big white rabbit. ,根据叫爱丽丝的女生和兔子,可知是爱丽丝梦游仙境的内容,故选 E。 (2)根据段落提到 He saves a man called Friday. 根据星期五,可知是鲁宾逊漂流记的内 容,故选 D。 (3)根据段落提到 The story is about the Marchi family of four sisters growing up ,四个姐 妹,可知 A 选项出现了姐妹,故选 A。 (4)根据段落提到 . He goes out to sea with a treasure map and finds an island full of treasures ,寻宝,可知选项 C 出现了该单词,故选 C。 (5)根据段落提到皇帝的新装,可知与该段落匹配的选项是 B,出现了 emperor,故选 B。 【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉段落大意,抓住关键词,匹配正确选项,即 可。 2.任务型阅读 Everyone in this world has their own favorite game. I have my own, too. My favorite game is football. I often play football with my friends in the evening. I like this game ________it is exciting and challenging. Football is a team sport played between two teams of eleven players each. It is a ball game played on a grass field with a goal at each end. The objective of the game is to score by kicking the ball into the opposing goal. The winner is the team which has scored more goals at the end of the match. Football _______ (play) at a professional level all over the world, and millions of people regularly go to football stadiums to follow their favorite team or watch the game on television. There are many international competitions of football. O



友情链接: 时尚网 总结汇报 幼儿教育 小学教育 初中学习资料网